1515
Annons
BÖRSEN: FÖRNYAD ORO FÖR ÅTERHÄMTNING EKONOMIN DÄMPAR HUMÖRET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen går mot en negativ inledning på onsdagen i spåren av förnyad oro för den ekonomiska återhämtningen.

Vid klockan 8.25 indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning ned med omkring en halv procent. Terminerna på de europeiska börserna, i Frankfurt och Paris, var vid samma tidpunkt ner med ungefär 0,6 procent.

De amerikanska börserna gick tillbaka på tisdagen och även i Asien var utvecklingen överlag negativ på onsdagsmorgonen.

Dollarn och yenen stärktes och räntor sjönk på onsdagen samtidigt som oljan har hämtat sig något efter tunga fall på tisdagen.

På svensk front har morgonens flöde av bolagsnyheter varit relativt tunt.

Morgan Stanley har höjt sin rekommendation för SSAB till övervikt från jämvikt med riktkursen 48 kronor. SSAB:s A-aktie stängde på drygt 37 kronor på tisdagen.

SEB har inlett bevakning av medicinteknikbolaget Bonesupport med en köprekommendation och riktkursen 76 kronor. Aktien stängde på 60:60 kronor på tisdagen.

Jefferies International har höjt sin riktkurs för Lundin Energy till 369 kronor från 292 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Oasmia Pharmaceutical meddelade på morgonen att det europeiska patentverket EPO har för avsikt att bevilja ett europeiskt patent avseende Oasmias Xmena- processpatent. Patentet skyddar en förbättrad tillverkningsprocess av Oasmias teknologiplattform XR-17.

IT-bolaget Infracom har nått en överenskommelse med Empir Apply, som ägs av Empir Group, gällande förvärv av Advoco Communication AB och Frontnode AB. Verksamheterna bedöms under 2021 omsätta drygt 50 miljoner kronor tillsammans.

Gamingbolaget Starbreeze tillförordnade vd Tobias Sjögren har utsetts till ordinarie vd. Tobias Sjögren har varit tillförordnad vd sedan oktober 2020 och sedan 2019 styrelseledamot i bolaget.

Ambeas affärsområdeschef för Vardaga, Ulla Tansen, har i måndags sålt 53.029 aktier i omsorgsbolaget till kursen 75:10 kronor. Totalt har hon därmed sålt för nästan 4 miljoner kronor.

Teknikhandelskoncernen Lagercrantz vice vd Magnus Söderlind, som kommer att lämna bolaget 30 april, har sålt ytterligare 150.000 aktier i bolaget. Försäljningen som genomfördes på måndagen gjordes till en kurs på 76:4 kronor vilket innebär att värdet på affären uppgår till 11,5 miljoner kronor.

På onsdagen är det premiär på First North för heminredningsföretaget Embellence. Aktieerbjudandet uppgick till 407 miljoner kronor med teckningskurs 42 kronor. Intresset för att teckna aktier har enligt bolaget varit stort och erbjudandet övertecknades.

På onsdagens makroagenda står PMI-siffror från ett flertal länder och regioner, däribland EMU som väntas klockan 10.00 och Markits preliminära amerikanska PMI för februari klockan 14.45 på eftermiddagen svensk tid.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?