Annons
NETFLIX: TAPPAR 1/3 AV BÖRSVÄRDET, VÄRSTA DAGEN PÅ ÖVER 10 ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska tv- och filmstreamingbolaget Netflix gick mot den deppigaste börsdagen på över tio år på onsdagen, efter att tisdagens delårsrapport blivit slutet på en just tioårig trend av abonnemangstillväxt.

Netflix aktie föll med 35 procent när onsdagens handel satte i gång i New York, vilket om nedgången skulle hålla i sig vore den värsta på 18 år.

Den 25 oktober 2011 föll aktien med 34,7 procent och dessförinnan den 15 oktober 2004 var aktien ned med 40,9 procent. Den allra värsta dagen var 2005, när aktien föll över 57 procent den 27 januari.

Utlösande faktor bakom raset på onsdagen var att 200.000 abonnenter valt att lämna tjänsten under vad som av analytiker misstänks vara en konsekvens av vårens chockuppgång i inflationen, vilket antas ha fått konsumenter att hålla hårdare i plånboken.

Än värre spås det dessutom bli, då Netflix spår att ytterligare 2 miljoner användare ska tacka för sig och lämna streamingtjänsten.

Flera andra bolag som förlitar sig på abonnemangsintäkter från underhållning av olika slag såg kursnedgångar på onsdagen, bland andra Disney, Nent och Spotify.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera