1515
H&M: ANKLAGAS FÖR KARTLÄGGNING AV ANSTÄLLDAS FACKTILLHÖRIGHET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Inför den strejk som hotar att slå mot H&M:s e-handelslager i Borås, som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om, har modehandlaren kartlagt vilka fackförbund de anställda tillhör.

Det skriver Borås Tidning och sajten Ehandel.

För att vara förberedd inför en strejk ska H&M ha skickat ut en blankett där medarbetarna uppmanats fylla i vilket fackförbund de tillhör. Detta kan, enligt Ernad Suntic på Handelsanställdas förbund, vara i strid med lagen.

"Det handlar om grundlagsskyddad rättighet som ingen annan kan ifrågasätta. Det är ett beteende som inte hör hemma på svensk arbetsmarknad 2020", säger han till Borås Tidning.

H&M säger dock att man anser att agerandet inte strider mot lagen. I stället ska uppgifterna om facktillhörighet hjälpa företaget att planera sin verksamhet inför en eventuell strejk.

I förra veckan varslade Handels om strejk från den 13 november om inte fack och arbetsgivare kommit överens om ett nytt avtal för anställda i privata butiker, lager och e-handel före dess. En av de varslade arbetsplatserna är H&M:s e-handelslager i Borås, som enligt företaget distribuerar varor från onlinehandeln till kunder i större delen av Norden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?