Annons
NORDEN: BREDA UPPGÅNGAR, NEL RUSADE, VINX 30 +2,0%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna handlades tydligt uppåt på fredagen. Vätgasbolaget Nel rusade tvåsiffrigt i Oslo medan REC Silicon tappade efter att ha redovisat sina kvartalssiffror. Köpenhamnsbörsen höll stängt. Samlingsindexet Vinx 30 steg 2,0 procent till 1.255.

I Oslo var OBX-indexet upp 1,0 procent till 1.168 och passerade den tidigare högsta toppen för indexet som var den 21 april. Sedan årsskiftet handlas OBX-indexet upp med 9,3 procent.

Rec Silicon rapporterade ett ebitda-resultat på 3,6 miljoner dollar för det första kvartalet 2022. Polykiseltillverkaren meddelade även att bolaget planerar att starta produktionen på Moses Lake i slutet av 2023. Rec Silicons vd James A. May II sade att bolaget räknar med att behöva ta in kapital för att kunna slutföra uppstarten. Rec Silicon-aktien tappade 3,9 procent.

Mjukvarubolaget Autostore fick en sänkt rekommendation av JP Morgan till undervikt vilket inte tycktes påverka aktien som var upp 7,6 procent.

Bäst i indexet gick det för vätgasbolaget Nel som klev upp med 10,4 procent för dagen.

Helsingfors handlades OMXH25-indexet upp 1,7 procent till 4.938.

Skogsbolaget UPM-Kymmene har tecknat avtal om förvärv av tyska AMC. Förvärvet förväntas att senast vara slutfört under det tredje kvartalet i år. UPM-Kymmenes aktie steg 0,3 procent.

Vinnare i det finska indexet var stålkoncernen Outokumpu som adderade 5,7 procent följt av verkstadsbolaget Wärtsilä som avancerade med 4,9 procent. I motsatt ände befann sig teleoperatören Elisa efter en nedgång på 0,8 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera