1515
Annons
MIDSONA: FÖRVÄRVAR FINSKA VITALITY FÖR CA 116 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Midsona har tecknat avtal om förvärv av det finländska bolaget Vitality för cirka 116 miljoner kronor (11,4 miljoner euro) på kassa- och skuldfri basis.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vitality, som är en ledande aktör inom konsumenthälsa, omsatte cirka 146 miljoner kronor (13,8 miljoner euro) under 2020 med justerat ebitda på cirka 17 miljoner kronor (1,7 miljoner euro).

Midsonas ambition är att fortsätta att konsolidera marknaden i Norden genom förvärv i enlighet med bolagets tillväxtstrategi.

"Vitality har via Bertil's Health och Makrobios en stark ställning inom konsumenthälsa i Finland. Genom att nyttja vår befintliga plattform ser vi möjligheter att skapa en robust organisation med en stark närvaro och position inom såväl dagligvaruhandel som apotek och hälsofackhandel på den finska marknaden", skriver Midsonas vd Peter Åsberg i pressmeddelandet.

Tillträde beräknas ske den 1 oktober 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?