1515
Annons
BEOWULF MINING: KOPPLING TILL BREVLÅDEFÖRETAG - MEDIA (NY)

(Tillägg: sjunde och åttonde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Beowulf Mining är delägare i ett brevlådeföretag, Vardar Geoscience, i Brittiska Jungfruöarna.

Det rapporterar Aftonbladet.

Uppgifterna om Beowulfs dotterbolag på Brittiska Jungfruöarna saknas både i informationen från när Beowulf Mining 2020 bad aktieägarna om runt 80 miljoner kronor via en nyemission. Inte heller finns uppgifterna på bolagets webbsida.

Aftonbladet hittar uppgifterna i en av noterna i moderbolagets årsredovisning för 2020 som lämnats in till det brittiska bolagsverket, uppges det.

Beowulf Mining har utlovat en miljard i skatteintäkter i Jokkmokk, om regeringen godkänner bolagets ansökan om uppstart av järnmalmsgruvan i Kallak. Bolaget saknar dock finansiering för att driva en gruva, skriver Aftonbladet.

"Runt 20 miljoner kronor har i stället skickats vidare till ett dotterbolag i Kosovo – som kopplas till ett brevlådeföretag i skatteparadis", skriver tidningen.

Bolaget på Brittiska Jungfruöarna ska nu avvecklas, uppger Beowulf Minings vd Kurt Budge. Alla pengar som skickats vidare från svenska småsparare har enbart gått till prospektering i Kosovo, säger han till tidningen.

"BVI-enheten bildades när grundarna av Vardar etablerade företaget före Beowulfs första investering. Alla Beowulfs investeringar har hittills använts för prospektering i Kosovo", säger Kurt Budge.

Marknaden svarade med att handla ned aktien i Beowulf Mining med som mest 35 procent. Ett par minuter senare hade aktien repat sig något och var i stället ned omkring 27 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera