1515
Annons
H&M: INGA STORA SKILLNADER I KUNDERNAS BETEENDE - FC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M-gruppen ser ännu så länge inga stora förändringar i kundernas köpbeteende i spåren av den ökade inflationen.

"Det är ingenting vi ser i den dialog vi har med kunderna, vi ser inga stora skillnader och jag skulle inte extrapolera de här senaste fyra veckorna", sade finanschef Adam Karlsson på onsdagens rapportpresentation med syftning på att försäljningen under juni specifikt väntas minska med 6 procent i lokala valutor.

H&M-gruppen har pausat all försäljning i Ukraina, Ryssland och Belarus, vilket står för 5 procentenheter av den förväntade försäljningsminskningen i juni.

H&M pekade i sin rapport på att junisiffran ska ses i ljuset av en mycket stark jämförelsebas i juni 2021. Finanschefen påminde om att i juni i fjol återöppnades kring 1.000 butiker inom H&M-gruppen, vilket ledde till en stark försäljning under den jämförelseperiod som juni 2022 nu ställs mot.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera