STARBREEZE: LIVSTECKEN FRÅN GEMINOSE I RADERAD TWEET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter år av tystnad visade Starbreeze spel Geminose: Animal Popstars i fredags ett livstecken i en tweet som sedan dess har tagit bort. Förutom spelserien Payday är Geminose det enda spelutvecklingsprojekt Starbreeze har kvar.

Hösten 2014 köpte Starbreeze den Los Angeles-baserade studion Geminose, som också hade ett IP (varumärke) med samma namn, för 7 miljoner dollar. Geminose vänder sig till barn i åldrarna 5-12 år och spelet var tänkt att inkluderade ett koncept med fysiska leksaker. Lanseringen var ursprungligen tänkt att ske 2016, men blev inte av efter att inställda samtal med partner i leksaksindustrin fått Starbreeze att lägga leksakskonceptet på hyllen.

Sedan hösten 2016 har det officiella huvudspåret för Geminose varit en digital lansering, även om Starbreeze aldrig formellt stängt dörren för att addera fysiska leksaker.

Hösten 2017 meddelades att Geminose skulle lanseras exklusivt för Nintendo Switch. Sedan dess har det varit tyst och på Starbreeze lanseringsschema har Geminose varit "under produktion" utan någon fastställd lanseringstidpunkt.

I oktober öppnades så ett Twitterkonto för Geminose: Animal Popstars och i fredags kväll skickades en första tweet ut som anspelade på att något snart skulle hända. Några timmar senare raderades tweeten.

Nyhetsbyrån Direkt har sedan i fredags kväll sökt Starbreeze, vars delårsrapport väntas på tisdag, för en kommentar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?