BÖRSEN: MÅTTLIGA RÖRELSER I FÖRKORTAD HANDEL, OMXS30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Indexrörelserna var små på Stockholmsbörsen under fredagens handel, som var förkortad på grund av stundande helgdag.

SCA rapporterade, men mest omsatta aktie var för dagen Volvo efter att ha tecknat ett avtal med Isuzu Motors om en strategisk allians inom kommersiella fordon.

Vid stängning klockan 13 hade Stockholmsbörsens OMXS30-index stigit 0,1 procent till 1.718. Aktier för 11,0 miljarder omsattes på Stockholmsbörsen under halvdagen.

Volvo och Isuzu Motors har tecknat avtal om den strategiska allians som aviserades december 2019 och bland annat innebär att Isuzu köper UD Trucks för 20 miljarder kronor. Tydligheten i beskedet, som blivit försenat på grund av covid-19, uppskattades och Volvoaktien stängde upp 1,2 procent.

SCA var ensamt bland OMXS30-bolagen om att rapportera på fredagen. Resultatet var över analytikernas förväntningar i Infronts samanställning, och aktien steg 2,8 procent.

Svagt inom storbolagsindexet gick Essity och Ericsson, med nedgångar på 2,2 respektive 1,4 procent, medan det förutom för Volvo och SCA var uppåt för Hexagon som steg 1,6 procent efter att ha fått höjda riktkurser från SEB, DNB och Berenberg.

Astra Zeneca säljer de kommersiella rättigheterna för hjärtläkemedlen Atacand och Atacand Plus i drygt 70 länder till tyska Cheplapharm Arzneimittel, som betalar 400 miljoner dollar. Kursreaktionen var dock obefintlig och aktien stängde oförändrat.

Lundin Energys ebita-resultat för tredje kvartalet var ungefär som väntat, men bolaget höjde sin produktionsprognos för 2020. Till Nyhetsbyrån Direkt sade vd Alex Schneiter att den norska regeringens produktionsbegränsningar till en början inte påverkat produktionen så mycket.

"Men nu har de ju höjt dessa igen och vi siktar därmed på att nå rekordproduktion för det fjärde kvartalet", sade Lundin Energy-chefen. Lundin Energy stärktes 1,3 procent.

Millicom rapporterade något högre resultat och intäkter än förväntat för det tredje kvartalet. I rapporten skrev bolaget att det känner sig säkert på att nå sitt reviderade mål för 2020, om att generera omkring 1,4 miljarder dollar i operativt fritt kassaflöde. Aktien avancerade 4,2 procent.

Likaledes rapporterande Electrolux Professional var en av dagens starkare aktier med en uppgång på 7,1 procent. Bolaget har sett en återhämtning inom storkök och restaurang, men besöksnäringen väntas fortsatt få det tufft av pandemin.

Edgeware gick mycket starkt och lyfte 30 procent till 9:38 kronor, efter att spanska teknologileverantören Agile Content lagt ett kontantbud på 9:70 kronor per aktie.

Finans- och kredithanteringsbolaget Hoist Finance steg 2 procent efter en rapport där resultatet var klart över analytikerförväntningarna i Infronts sammanställning.

Lifco steg 4,2 procent till 651 kronor. Handelsbanken Capital Markets har höjt aktien till köp från behåll och riktkursen höjs till 750 från 700 kronor.

Sinch adderade 6,9 procent till 848 kronor. Carnegie har inför nästa veckas rapport höjt riktkursen till 1.065 kronor, från 950 kronor, och upprepar rekommendationen köp.Diagram: Stockholmsbörsen OMXS30-index fredag 30 oktober

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?