1515
RESPIRATORIUS: TAR IN CA 25 MLN KR I RIKTAD NYEMISSION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Spotlighthandlade forskningsbolaget Respiratorius har beslutat om en riktad nyemission på 13,3 miljoner aktier till en teckningskurs om 1:88 kronor.

Genom nyemissionen, som riktas till ett antal institutionella och professionella investerare, tillförs bolaget cirka 25 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningskursen motsvarar en rabatt om cirka 10 procent i förhållande till Respiratoriusaktiens stängningskurs den 12 april.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Respiratorius avser huvudsakligen använda emissionslikviden till att genomföra en offensiv satsning på VAL001 och den dedikerade formulering Respiratorius utvecklat, skriver bolaget. Respiratorius avser genomföra en bryggstudie mellan fas 1/2a och en fas 3-studie. Studiestart är planerad till andra halvan av 2021.

"Respiratorius är i en spännande utvecklingsfas där vi fortsätter utveckla våra huvudprojekt mot nya värdeskapande milstolpar. Vi uppskattar det stora intresset från långsiktiga investerare. Bryggstudien är en viktig milstolpe för att befästa en fördelaktig prissättning av VAL001 och säkerställa förberedelserna inför en fas 3-studie", säger Respiratorius vd Johan Drott.

Vator Securities är finansiell rådgivare i samband med nyemissionen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?