1515
NOKIA: RAPPORTEN ROSAS AV UBS, KEPLER CHEUVREUX OCH NORDEA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Resultatet för andra kvartalet visade att risken finns på uppsidan i konsensusestimaten för Nokias rörelseresultat 2023.

Det anser UBS som i en uppdatering skriver att det finska telekombolagets marginaler lär fortsätta att förbättras på grund av kostnadsbesparingar och en positiv produkt/geografi-mix. Stark tillväxt inom nätverksinfrastruktur är viktigt för investeringscaset enligt UBS, som höjt riktkursen för Nokia till 6 euro från tidigare 5:20 med bibehållen köprekommendation.

Kepler Cheuvreux anser att Nokias resultat var starkt och att vändningen gått mycket snabbare än förväntat. Nokia ser ut att vara på rätt spår att öka den jämförbara försäljningen med cirka 5 procent 2021 tillsammans med underliggande rörelsemarginaler upp med 150 baspunkter till 11 procent, anser analytikern.

Viktigt är enligt Kepler Cheuvreux att Nokia nu ser sin totala adresserbara marknad växa med 5 procent i jämförbara tal 2021, mot 3 procent tidigare, och där marknaden för mobilnät exklusive Kina väntas växa med 6 procent (tidigare +3). Kepler Cheuvreux upprepar sin köprekommendation och höjer riktkursen till 6 euro (5).

Nordea skriver i sin uppdatering att Nokias investeringscase har relativt hög visibilitet vad gäller resultatförbättringarna. För 2022 räknar banken med att Nokia redovisar en vinst per aktie på 0:30 euro, vilket förutsätter en något lägre kostnadsbas, ett konkurrenskraftigt 5G-erbjudande, återhämtade bruttomarginaler och en något bättre monetiserad patentportfölj.

Även Nordea upprepar köprekommendationen för Nokia och höjer riktkursen till 6 euro, från tidigare 5:50.

Samtliga ovan nämnda riktkursförändringar har Nyhetsbyrån Direkt tidigare på fredagen rapporterat om.

På fredagsförmiddagen var Nokiaaktien ned 1,4 procent i Helsingfors och bytte händer till 5:10 euro.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?