1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET FREDAG 6 MAJ

PENSION. Pensionssystemet fungerar i huvudsak som det var tänkt, och eventuella reformer bör följa dess grundläggande principer. Det skriver Finanspolitiska rådet i en rapport på fredagen. (DN-Debatt)


LÄKEMEDEL. Den senaste nedstängningen i Shanghai kan på lång sikt leda till att vi får problem med läkemedelsförsörjningen i Sverige, men branschorganisationen Läkemedelsindustriföreningen ser inga risker på kort sikt. (Ekot)


MAT. Den svenska livsmedelsmarknaden kan hotas av ökad svarthandel, förfalskningar och hälsofarliga risker mot bakgrund av skenande matpriser och brist på basvaror som öppnar möjligheter för organiserad brottslighet. (DI)


LUNDBERGS. Sju år efter tronskiftet släpar Fredrik Lundbergs Industrivärden efter börsen. Jämfört med familjen Wallenbergs Investor är det förlust med utklassningssiffror. (DI)


TWITTER. Aktiemarknaden är tveksam till att Elon Musks uppköp av Twitter blir verklighet och en titt på hans föreslagna finansiering förklarar varför - han måste ha med sig fler finansiärer, skriver Di i en analys. (DI)


SLUTET PÅ TECHBOOMEN? När den amerikanska centralbanken nu höjer styrräntan kan det markera slutet av den rådande tech-boomen. Under våren har det största fallet sedan 2008 redan inträffat, skriver SvD i en analys. (SvD)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?