1515
NORDEN: BLANDAD UTVECKLING, TUNGT FÖR MAERSK, VINX30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna handlades i olika riktningar på tisdagen och samlingsindexet Vinx30 ökade 0,1 procent till nivån 1.182.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index försvagades med 1,3 procent till 1.668.

Indextungviktaren Maersk B-aktie sjönk 3,2 procent efter att DNB sänkt rekommendationen till sälj.

Byggisoleringsbolaget Rockwool och vindkraftsbolaget Vestas var två andra aktier som fördes ned, med 4,5 respektive 3,4 procent.

Genmab hade vid stängning tappat 0,6 procent, efter en initialt positiv reaktion på Johnson & Johnsons bokslutsrapport som visade att den globala försäljningen av Darzalex uppgick till 1.253 miljoner dollar under det fjärde kvartalet (830). Genmab får royalties på den globala försäljningen av Darzalex enligt ett licensavtal med Janssen Biotech som ingår i Johnson & Johnson-koncernen.

I Helsingfors stärktes OMXH25-indexet med 0,5 procent till 4.827.

Nyhetsrapporteringen om fenomenet med "allt eller inget"-rekommendationer på nätforumet Reddit har fortsatt och en av de berörda aktierna är Nokia. Tisdagens uppgång begränsades dock till 1 procent, efter en tvåsiffrig rusning tidigare under dagen. På måndagen ökade Nokia med 13 procent.

Oslobörsens OBX-index backade med 0,6 procent till 872.

Entra fördes ned med 0,5 procent. Folketrygdfondet kommer inte att acceptera vare sig Castellums eller SBB:s bud på Entra, rapporterade TDN Direkt. Folketrygdfondet, som är Entras näst största ägare med 11,8 procent av aktierna, menar att inget av de nuvarande buden reflekterar bolagets värde och vill att Entra skall fortsätta som ett självständigt bolag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?