1515
Annons
FASTPARTNER: FÖRETRÄDESEMISSION D-AKTIER CA 500 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastpartner har beslutat om en fullt ut garanterad företrädesemission av stamaktier av serie D om upp till cirka 500 miljoner kronor. Teckningskursen i företrädesemissionen kommer vara 81 kronor per D-aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med företrädesemissionen är att stärka Fastpartners kapitalstruktur som ett led i arbetet med att förstärka Fastpartners kreditbetyg samt för fortsatt tillväxt, heter det.

Endast D-Aktier kommer att emitteras, maximalt 6.159.140 stycken.

Företrädesemissionen är fullt ut garanterad genom ett tecknings- och garantiåtagande från Fastpartners största aktieägare, Compactor Fastigheter.

De som på avstämningsdagen är registrerade som aktieägare i bolaget (oavsett aktieslag) erhåller en teckningsrätt för varje innehavd aktie. 32 teckningsrätter berättigar till teckning av en ny D-aktie.

Sista handelsdag för aktier i Fastpartner, inklusive rätt att erhålla teckningsrätter, är den 17 augusti 2021.

För de aktieägare som avstår att teckna D-aktier i företrädesemissionen uppkommer en utspädningseffekt om högst cirka 3 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?