1515
PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 28 JANUARI

FI-KRAV TILLBAKA. De ifrågasatta amorteringskraven för bolånetagare kommer sannolikt tillbaka efter sommaren, tror Finansinspektionens chef Erik Thedéen. (DN)


SPLITTRING. Kampen om ordförandeposten i Castellum går vidare. En motkandidat till Rutger Arnhult har presenterats och tre ledamöter hotar med att hoppa av om huvudägaren fattar klubban. (DI)


STARKT. SEB:s rapport var starkare än väntat, men vd Johan Torgeby tror inte på stora extrautdelningar. (DI)


IMPONERAD. SEB:s vd Johan Torgeby ger beröm till fintechbolaget Klarnas framgång och goda utsikter. (SvD)


NEDSKTRUVAT. De senaste veckorna har sex analyshus sänkt sin riktkurs på Ericsson, och bara ett har höjt. Osäkerhet om hur hårt den redan aviserade patentsmällen drabbar Ericsson sätter press på aktien. (DI)


UPPSKRUVAT. Analytiker är mer positiva till H&M-aktien nu inför rapporten på fredag, än de var inför tredje kvartalet. (DI)


ÖVERROCK. Handelsbanken har inrättat en särskild styrelsekommitté för sin brittiska verksamhet. (DI)


RUSNING. Wall Streets hetaste plats är en tråd på diskussionssajten Reddit, där privatsparare fått rejäl fart på tidigare iskalla aktier som Gamestop, Nokia och Cdon. (DI)


BLANKARFROSSA. Flera kortade aktier steg på Stockholmsbörsen på onsdagen, sannolikt för att institutioner som vill minska riskerna i spåren av blankarsmällarna i USA. (DI)


STÄNGER. Norge stänger gränsen för alla som saknar nödvändiga skäl att resa in i landet. (SvD)


MER STYRNING. Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke vill ha en tuffare styrning för att Sverige ska klara massvaccineringen mot covid-19. (DN)


SAMARBETET HÅLLER. Allt fler väljare gör bedömningen att samarbetet kring Januariavtalet håller mandatperioden ut, enligt en Ipsosmätning. (DN)


INFLATION. Aldrig har det skapats så mycket pengar på så kort tid, men resultatet är inte en inflationsbrasa på varor utan på finansiella tillgångar. (DI^)


FAVORIT. Märta Stenevi är favorit att bli nytt språkrör för Miljöpartiet. Hon vill bland annat öka förtroendet för partiets politik, lägga ned Bromma flygplats och hitta ventiler i migrationspolitiken. (SvD)


AVVAKTAR. EU avvaktar med nya sanktioner mot Ryssland, trots kritik mot gripandet av Aleksej Navalnyj. (SvD)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?