1515
BÖRSEN: SINCH FÖLL 20% EFTER RAPPORT, OMXS30 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen fick en trög start på den rapporttäta tisdagen men humöret förbättrades successivt under dagens gång. Sinch föll tungt efter sin kvartalsrapport medan Hexatronics aktie fick en svängig resa efter sin.

Storbolagsindexet OMXS30 var vid stängning oförändrat vid nivån 2.303. Då hade aktier för 20,7 miljarder kronor skiftat ägare på Stockholmsbörsen.

I toppen på OMXS30 fanns en trio bestående av Astra Zeneca som steg 2,7 procent samt SKF och Electrolux som var upp 2,6 respektive 2 procent. Boliden gick åt andra hållet och tappade 3,2 procent. Även Evolution återfanns längre ned när livekasinobolaget tappade 0,9 procent under hög omsättning.

Sinch var dock med råge dagens mest omsatta aktie efter en rapport som oroade marknaden och kursen pressades ned hela 20 procent. Nettoomsättningen i kvartalet var högre än väntat medan det justerade rörelseresultatet var i linje med väntat. Det innebar en krympande marginal som förklarades av lägre bruttomarginal och ökade kostnader för framtida förvärv.

En annan högt omsatt aktie var Volvo Cars som på sin tredje handelsdag adderade en nedgång på 4,3 procent till måndagens nedgång på 7 procent.

Hexatronic fick en svängig resa på rapportdagen och rörde sig mellan en nedgång på som mest 9 procent och en uppgång på 3,3 procent när sista avslut gjorts. Kvartalet summerades till en kraftigt ökad tillväxt och högre resultat. Framgent väntas fortsatt höga transport- och råmaterialkostnader, men fabrikernas skalbarhet väntas klara av att kompensera för dessa.

NCC:s rörelseresultat blev något över förväntan i tredje kvartalet. Bolagets tunga period kan vara över resonerade Affärsvärlden och satte köp på bygg- och fastighetsbolaget i en analys. Aktien inledde dagen med en nedgång men investerarna enades till slut om ett pris 3,7 procent över måndagens stängningskurs.

Kabe meddelade i rapporten för det tredje kvartalet, där såväl omsättning som resultat efter skatt steg rejält, att en extra utdelning om 4:50 kronor kommer att lämnas under det fjärde kvartalet. Husvagnstillverkaren slutade dagen upp 4,9 procent.

Sämre gick det för taktätningsbolaget Nordic Waterproofings vars rapport inte roade marknaden och aktien tappade drygt 15 procent. Nettoomsättningen sjönk medan rörelseresultatet steg trots "signifikant" högre kostnader för insatsvaror.

Enzymatica meddelade finansiella mål som stipulerar att nettoförsäljningen vid utgången av 2026 ska uppgå till minst 600 miljoner kronor med en rörelsemarginal om minst 28 procent. Något lyft för aktien som föll 10,6 procent blev det dock inte.

Electrolux Professional har fått sänkt rekommendation från Morgan Stanley till undervikt från tidigare jämvikt. Aktien sjönk 3,7 procent. Kepler Cheuvreux köpstämplade Embracer och Stillfront och de båda gamingbolagen gick åt olika håll när Embracer steg 3 procent och Stillfront backade lika många procent.

3D-printingsbolaget Freemelt som noterades på First North i juli belönades med en uppgång på 17 procent efter en order på 3,5 miljoner kronor från ett universitet i Italien.


Graf: OMXS30 tisdagen den 2 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?