1515
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA UPP, H&M-FÖRSÄLJNING I LINJE MED FÖRVÄNTAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda tisdagen där måndagen slutade – med en uppgång. Scandic ser ett klart bättre bokningsläge i juli och H&M:s försäljningsökning i det andra kvartalet var i nivå med analytikernas förväntan.

Vid klockan 8.30 indikerade förhandeln hos IG-Markets en uppgång på omkring 0,4 procent för OMXS30. På de europeiska börserna var terminerna vid samma tidpunkt upp i samma härad.

De amerikanska börserna utvecklades blandat på måndagskvällen med lyft för teknikaktier på Nasdaq. På morgonen har de amerikanska terminerna rört sig försiktigt uppåt. Även i Asien var utvecklingen blandad med uppgångar i Tokyo och kinesiska börser åt andra hållet.

Dollarn har uppvisat små rörelser och den amerikanska tioåringen håller sig alltjämt strax under 1,5 procent. Oljepriset har rört sig uppåt någon tiondels procent.

H&M-gruppens försäljning steg med 75 procent i det andra kvartalet (mars-maj), jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var -50 procent. Enligt Infront hade analytikerna i genomsnitt räknat med att försäljningen skulle öka med 74,8 procent.

Under det tredje kvartalets två första veckor ökade försäljningen med 35 procent i lokal valuta jämfört med samma period året innan. Jämfört med samma period 2019 var ökningen 2 procent.

Vid kvartalets utgång hade de flesta marknaderna i H&M-gruppen fortfarande kundtrafiksbegränsande restriktioner och cirka 140 butiker var tillfälligt stängda globalt.

Scandic Hotels ser ett klart bättre bokningsläge i juli jämfört med samma månad i fjol. Beläggningsgraden väntas överskrida föregående års 42 procent i juli. Den inhemska turismen står för ökningen.

Fastighetsbolaget Corem kontrollerar nu 89 procent av de utestående aktierna i Klövern och förklarar erbjudandet ovillkorat. Acceptperioden förlängs samtidigt till och med den 23 juni. Bolaget meddelade även att man beslutat att fullfölja utbyteserbjudandet av preferensaktier mot D-aktier. Hittills har 48 procent av preferensaktierna lämnats in.

Satellitbolaget Ovzon har fått en order på 1,8 miljoner dollar från det amerikanska försvaret genom bolagets partner Intelsat General Communications. Ordern är på ett år och avser utnyttjande av Ovzons globala satellitkommunikationstjänster med hög dataöverföringshastighet.

DNB Markets höjer sin rekommendation för H&M till köp från behåll. Riktkursen höjs till 250 från 220 kronor. Aktien stängde på 209:80 kronor i måndags.

Bland morgonens övriga rekommendationer har DNB Markets höjt sin riktkurs för Beijer Ref till 165 kronor från 147 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på måndagen på 147:80 kronor.

Handelsbanken Capital Markets har gjort flera rekommendationsändringar i fastighetssektorn där flera bolag har fått sänkta rekommendationer.

* Castellum sänks till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar oförändrad vid 215 kronor.

* Trianon sänks till behåll från köp. Riktkursen sätts upp till 195 kronor (165).

* Pandox sänks till behåll från köp. Riktkursen lämnades orörd vid 180 kronor.

* Platzer sänks till behåll från köp. Riktkursen skruvades upp till 140 kronor (125).

* Kungsleden sänks till behåll från köp. Riktkursen justerades upp till 120 kronor (115).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?