1515
ELBILAR: KAPITALSTARKA APPLE STÖRRE HOT ÄN BILFÖRETAGEN – VW-VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En kapitalstark techgigant som Apple utgör ett större hot än nuvarande konkurrenter som Toyota när framtidens elbilsmarknad nu stakas ut, sade Volkswagens vd Herbert Diess i uttalanden på Linkedin.

På den direkta frågan om vad Apples beryktade intåg på scenen för framtidens självkörande elbilar välkomnade Volkswagen-vd:n Herbert Diess initiativet.

"Vi ser fram emot att få en ny konkurrent som absolut kan accelerera omstöpningen av industrin och bidra med nytt kunnande", sade Herbert Diess i Linkedin-intervjun.

Den enorma bolagsvärderingen hos Apple, som Reuters tidigare i veckan avslöjade nu satsar hårt på elbilsprojektet kallat "Project Titan", och en närmast obegränsad kapitaltillgång som följer därav ingjuter enorm respekt i Volkswagen enligt vd:n.

Linkedin har tyckts bli Herbert Diess föredragna media och flera tidigare uppmärksammade uttalanden har gjorts via det digitala yrkesnätverket.

I höstas blåste det upp till storm i den tyska fordonskoncernens styrelse efter ett av dessa uttalanden, då Herbert Diess vädjade om förändringar i Volkswagens struktur. Vd:n uttryckte att den klassiska så kallade Wolfsburgmodellen måste rivas upp för att sätta bolaget på ett nytt spår med ett mer innovationsdrivet förhållningssätt, likt Teslas.

"Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Världens högst värderade bolag kommer återigen vara ett företag som sysslar med mobilitet. Det kan vara Tesla, det kan vara Apple, men det kan också vara Volkswagen", sade han i Linkedin-intervjun.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?