1515
BÖRSVECKAN: KÖP ATTENTO, HUMANA OCH IMPLANTICA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp i Attendo, Humana och Implantica, samtidigt som avvakta blir rådet för Ambea, GHP, Ortoma och Awardit.

Det framgår i den senaste utgåvan av Börsveckan som innehåller ett speciellt fokus på omsorgsbranschen.

Attendo bedöms ha passerat de värsta operativa problemen i Finland och värderingen lämnar god uppsida om bolaget kan hantera de strukturella förändringar som kommer efter pandemin. Aktien lär inte bli någon raket, men en trygg aktie att ha i en långsiktig portfölj, skriver Börsveckan och sätter köp.

Humana har fin organisk tillväxt och stigande marginaler, vilket är imponerande enligt tidningen.

"Vi ser ljust på kommande år med låg men stabil tillväxt i kombination med ytterligare lönsamhetspotential", skriver Börsveckan och sätter köpråd.

Ambea har, som andra bolag i branschen, påverkats av covid men nu ser det ut att ljusna. Men värderingspremien jämte Attendo är inte motiverad då balansräkningen är något ansträngd och bolaget står inför en ny ledning som kan innebära en del städning. Det är även en del insiders som sålt aktier på senare tiden, skriver Börsveckan och väljer att avvakta.

GHP klarade det tuffa 2020 på ett bra sätt och går mot en ljus framtid då vårdköerna bara växer. Men risker saknas inte, i synnerhet inom den internationella verksamheten. Även värderingen har ökat. Börsveckan landar i att avvakta med aktien.

Medtech-bolaget Ortoma har fått utökade patent i USA vilket är ett viktigt steg på vägen mot kommersialisering och eventuella partneravtal. Börsveckan gillar affärsidén och ser en stor potential i caset men lyfter fram att en del frågetecken finns.

"Vi står vid sidan och bevakar bolagets operativa utveckling under 2021", skriver Börsveckan och avvaktar.

Implantica ser ut att gå mot ett bra år, med positiva uppföljningsdata av Refluxstop, viktiga framsteg i Tyskland samt försäljningsstart runt hörnet i Storbritannien. Men man ska vara ödmjuk inför faktum att kommersialiseringen kan ta tid, skriver Börsveckan som sätter köpråd i högriskfacket.

Awardit har haft en stark resa på börsen men nu faller omsättningen samtidigt som insiders säljer. En återhämtning är sannolik efter pandemin men värderingen är inte tillräckligt låg för att kompensera för osäkerheten. Rådet blir avvakta, enligt Börsveckan.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?