1515
KRYPTOVALUTOR: ELON MUSK UPPMANAR DOGECOIN-JÄTTAR SÄLJA RUBBET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Entreprenören Elon Musk uppmanar alla stora innehavare av dogecoin, en kryptovaluta som startades som ett skämt men som nu värderats upp till runt 10 miljarder dollar och fått uppmärksamhet via Tesla-vd:ns sociala medier, att sälja allt.

Den höga ägarkoncentrationen i dogecoin, där få ägare sitter på stora tillgångar, vilket i teorin drar ned likviditeten i handeln är enligt Elon Musk ett stort problem för dogecoin.

"En för hög koncentration är i min mening det enda problemet", skriver entreprenören.

Dogecoin lanserades 2013 av mjukvaruingenjörerna Billy Markus och Jackson Palmer från IBM respektive Adobe, och förde länge en tynande tillvaro i kryptovalutauniversumets marginal, till dess att Tiktok-användare och sedermera också Elon Musk började sprida memer om digitalpengen.

Den 29 januari, parallellt med den Reddit-initierade finanshysteri där flera aktier utsatta för hög blankning nyttjades för att tvinga flera hedgefonder på knä, steg dogecoins värde med 800 procent under 24 timmars handel.

Elon Musk gick i en senare tweet på måndagen ut och utlovade att han själv var villig att betala om de större ägarna "tömmer sina konton".


Det senaste avsnittet av Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney avhandlar bland annat dogecoin. Podcasten finns tillgängligt på alla podcastplattformar, bland annat Spotify.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?