1515
NEW YORK: TEKNIKAKTIER UPP EFTER SVAG INLEDNING, S&P 500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York öppnade på torsdagen på negativa nivåer, men nedgångarna mildrades något en bit in i handeln med hjälp av teknikaktier.

Vid 15.10-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,3 procent till 32.315. S&P 500-indexet sjönk 0,1 procent till 3.886, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex var upp 0,1 procent till 13.976.

Arbetsmarknadsstatistik på torsdagen visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade med 97.000 personer förra veckan och uppgick till 684.000 personer. Analytiker hade räknat med 730.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd.

Fed-chefen Jerome Powell ska på torsdagen ha sagt att stimulanser och tilltagande vaccindistribution möjliggjort för en snabbare ekonomisk återhämtning än väntat. Och att detta förr eller senare kommer leda till att Federal Reserve minskar på stöden, rapporterar CNBC. Jerome Powell underströk dock att stöden i sådana fall kommer att tas bort gradvis och försiktigt - med god transparens.

På bolagsfronten noterades aktierna i Tesla, Amazon och Apple på grönt, efter att alla initialt noterats ner. Uppgångarna var på runt 0,4-1 procent.

Om teknikaktier sade investeringschefen David Bahnsen vid The Bahnsen Group att "svagheten i teknikaktier inte går att förneka, men att de sannolikt inte kommer gå rakt ned utan det kommer vara sicksack längs vägen", rapporterar CNBC.

Alphabet, vars aktie handlades kring nollstrecket, har dock fått aktien benämnd en "otippad återhämtningssegrare" av Goldman Sachs. Riktkursen höjdes något, från 2.200 till 2.350 dollar. Aktien bytte ägare vid 2.031 dollar.

Utanför tekniksektorn planerar fordonstillverkaren Ford att alla bilar bolaget säljer i Europa ska vara eldrivna vid 2030 samt att vid 2026 ska alla modeller ha ett val av att antingen vara eldrivna eller hybrider.

Fortsättningsvis ska Ford fasa ut modellen Mondeo, vilket tidigare var ett av bolagets flaggskepp inom familj- och företagsbilar, tidigt nästa år, skriver Financial Times.

Beslutet var dock ingen överraskning, då den tidigare populära bilens försäljningssiffror har minskat.

Fords aktie var ned 1,3 procent.

Även sportmodebolaget Nikes aktie sågs tyngas. Bolaget har kritiserats på kinesiska medier på grund av ett uttalande där bolaget sagt att det oroas över rapporter om tvångsarbete i Xinjiang. Nike har uttalat sig om att det inte köper produkter från regionen. Aktien backade något över 3 procent.

Chiptillverkaren Intels aktie fick rekommendationen uppskruvad till köp från tidigare behåll av DZ Bank, något som inte lyckades få aktien upp på det gröna. Aktien noterades i stället ned 0,2 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 2 punkter till 1,60 procent.


Graf: S&P 500 torsdagen den 25 mars

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?