1515
APPLE: DOMARE GODKÄNT GRUPPTALAN OM VILSELEDANDE GÄLLANDE KINA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple har blivit föremål för en grupptalan mot företaget, av investerare som anser sig vilseledda om försäljningen i Kina i skiftet 2018-2019.

Det skriver Reuters.

I ett beslut sade den amerikanska domaren Yvonne Gonzalez Rogers att aktieägare under ledning av en brittisk pensionsfond kan stämma Apple på grundval av vd Tim Cooks uttalanden vid en telefonkonferens den 1 november 2018. På en fråga om Apple såg någon press på försäljningen i olika utvecklingsmarknader svarade då Tim Cook "Jag skulle inte sätta Kina i den kategorin".

Några dagar efter uttalande sade Apple åt leverantörer att minska produktionen och den 2 januari 2019 sänkte Apple sin intäktsprognos, något som Tim Cook delvis skyllde på den press som handelskriget mellan USA och Kina satt på Kinas ekonomi. Appleaktien föll nästa dag 10 procent och börsvärden på 74 miljarder dollar raderades ut.

Apple och Tim Cook har hävdat att det inte finns några bevis för att de vilselett investerarna. I sitt uttalande skriver dock domaren Yvonne Gonzalez Rodgers att aktieägarna argumenterat trovärdigt för att Tim Cooks uttalanden om Kina vid telefonkonferensen var falska och vilseledande.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?