1515
TESLA: TESLABUBBLA KOMMER SMÄLLA SOM SUBPRIME-KRASCH – M BURRY

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kapitalförvaltaren Michael Burry, som blev känd för världen via filmen "The Big Short" för att ha blankat bostadsobligationer och således genererat hundratals procent i avkastning för sin fond vid sub prime-kraschen 2007, spår att Teslaaktien kommer implodera på ett liknande sätt.

Michael Burry rattar Scion Asset Management och har vid flera tillfällen upprepat att värderingen av Tesla är orimlig. I december offentliggjorde han att Tesla är ett av fondens främsta blankningar och kallade aktiekursen "fjantig".

Sedan dess har dock Teslas kurs fortsatt att rusa till nivåer som gjort vd Elon Musk till världens rikaste man. Bara i torsdags steg börsvärdet med 60 miljarder dollar – motsvarande lika mycket som hela General Motors.

"Tja, mitt senaste 'big short' blev också större och större och större", skrev Michael Burry i en tweet i slutet av förra veckan och uppmanade samtidigt investerarna att "njuta medan det varar".

Under 2020 var aktien upp med 740 procent och under veckan som gick steg kursen med ytterligare 16 procent. Det har fått ett flertal tidigare skeptiska analytiker att ge upp sina negativa rekommendationer, allra senast Evercore ISI och RBC.

På måndagen utkom Bank of America med en ny höjd riktkurs för Tesla. Bank of America sätter riktkursen 900 dollar, upp från 500 dollar. Enligt flera internationella medier är det "street high", alltså den högsta riktkursen av de etablerade analyshusen.

Teslas aktie handlades ned med omkring 2 procent i den tidiga amerikanska förhandeln på måndagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?