1515
BÖRSEN: EVOLUTION I BOTTEN PÅ SVAG BÖRS, OMXS30 -0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades fortsatt nedåt vid lunchtid på måndagen. Evolution ledde nedgången samtidigt som Astra Zeneca och Ericsson gick mot strömmen.

Vid 12.30-tiden var OMXS30 ned 0,4 procent till nivån 2.262. Aktier för 8,1 miljarder hade då omsatts på Stockholmsbörsen. På ledande Europabörser var tyska DAX-index lätt ned samtidigt som London- och Parisbörsen båda backade 0,6 procent.

Dagens mest handlade aktie i OMXS30-indexet var Evolution, som backade 5,2 procent. På vinnarlistan återfanns Astra Zeneca och Ericsson som adderade 2,2 respektive 1,4 procent.

Riskkapitalbolaget Hanover har lagt ett kontantbud på 27 kronor per aktie på Zetadisplay. Aktien steg med drygt 26 procent till 26:80 kronor.

Cellink förvärvar amerikanska bolaget Discover Echo för totalt 110 miljoner dollar, på kassa och skuldfri basis. Av köpeskillingen kommer cirka 11 procent att finansieras med nyteckning av aktier och resterande del kontant. Aktien klättrade 5,6 procent.

Humble Group har tecknat avtal med ägarna av Marabu Markenvertrieb avseende förvärv av samtliga aktier i bolaget. Köpeskillingen uppgår till en fast ersättning om cirka 75,9 miljoner kronor. Bolaget har en prognostiserad omsättning för 2021 om cirka 171 miljoner kronor. Humble Group steg 4,1 procent.

Aegirbio var en kursrusare med en uppgång på 35 procent. Under fredagen meddelade bolaget att de tillsammans med Nowmed fått en första provorder värd cirka 100 miljoner kronor för leverans till Asien.

Biosimilarutvecklaren Xbrane uppnådde sitt primära mål med Xlucane i en interimsanalys av bolagets fas 3-studie. Tidsplanerna om en inlämning om ansökande om marknadsgodkännande bekräftas. Aktien belönades med en kursuppgång på 5,7 procent.

Ett slutgiltigt beslut för forskningsbolaget Sanionas tesofensin mot fetma i Mexiko kan komma att försenas till 2022. Licensen i landet är sedan 2016 utlicensierad till Medix. Aktien föll drygt 9 procent.

FDA har accepterat den uppdaterade ansökan som Camurus partner Braeburn har hand om för Brixadi, en depåbehandling för måttligt till svårt opioidberoende. Aktien var upp 2,7 procent.

Industrigruppen Volati förvärvar norska Strongpoints etikettverksamhet, som omsatte cirka 185 miljoner kronor under 2020. Volati var oförändrad samtidigt som Strongpoint adderade nära 6 procent i Oslo.

Lundin Energys styrelseledamot Ashley Heppenstall har sålt aktier i bolaget för en summa av nästan 93 miljoner kronor. Aktien pressades 1,9 procent.

Kempen har inlett bevakning av forskningsbolaget Synact Pharma med en köprekommendation och en riktkurs på 125 kronor. Aktien steg drygt nära 6 procent till 99:50 kronor.

Dagens industri har utfärdade en säljrekommendation för Stockwik i måndagens utgåva av tidningen. Ett tresiffrigt p/e-tal på årets prognos beskrivs av Di som för högt för bolaget som består av "ett hopkok av däckverkstäder, trädgårdsskötsel och ekonomitjänster". Aktien föll omkring 10 procent.

Tidningen Börsveckan ger köpråd för Distit, Pricer, Ratos. Distit steg 6,6 procent, Pricer klättrade upp drygt 4,5 procent och Ratos var 0,8 procent högre.

Linkfire, ett bolag som tillhandahåller digitala marknadsföringstjänster till musik- och underhållningsindustrin, gör sin första handelsdag på Nasdaq First North Premier Growth Market. Aktien handlades omkring teckningskursen vid 11:10 kronor.


Graf: OMXS30 måndagen den 28 juni

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?