BÖRSEN: NED MED ESSITY OCH HEXAGON MOT STRÖMMEN, OMXS30 -0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen backade i den inledande handeln på tisdagen. Investerarna oroar sig för spänningarna mellan USA och Kina samt utvecklingen i den pågående pandemin.

Vid 10.10-tiden hade storbolagsindex OMXS30 gått ned 0,3 procent till nivån 1.770. Aktier för 2,6 miljarder kronor hade bytt ägare.

Bland de mest handlade aktierna på Stockholmsbörsen leddes nedgången av Getinge och Securitas ned 1,6 respektive 1,1 procent. Essity och Hexagon gick mot strömmen och steg med 1,3 respektive 0,8 procent.

Nordea sänker sin rekommendation för flygbolaget SAS till sälj från tidigare behåll. Aktien straffades med en nedgång på över 8 procent.

ABG Sundal Collier har sänkt sin rekommendation för EQT till sälj från behåll. Aktien sågs ned knappt 3 procent.

Hexpol har fått en höjd rekommendation till köp från behåll av DNB Markets. Aktien var upp över 3 procent.

Embracer har fått en höjd riktkurs till 180 kronor av Pareto från tidigare 159 kronor med en bibehållen köprekommendation. Aktien klättrade upp 0,6 procent.

Forskningsbolaget Immunicum presenterade en uppdatering från Mereca-studien i fas 2 vid behandling av en form av njurcancer. Resultaten kunde nu fastställa en medianöverlevnad i kontrollgruppen på 25,3 månader. Studien går dock vidare för att fastställa medianöverlevnaden för patientgruppen behandlade med läkemedelskandidaten ilxadencel. Aktien handlades upp med drygt 2 procent.

Björn Borg visade trots en ökad omsättning på ett försämrat resultat. Förlusten under det andra kvartalet ökade till nästan 19 miljoner kronor. Aktien stärktes med cirka 6,5 procent.

Inom samma sektor fick sig Wesc ett släng av sleven med en nedgång på 13 procent. Klädmärket har sett en halverad omsättning till drygt 3 miljoner kronor under det andra kvartalet.

Note inleder samarbete med Brainlit. Affären bedöms nå en omsättning på minst 60 miljoner kronor per år. Aktien ställdes upp drygt 3 procent.

Det danska auktionshuset Lauritz.com släppte en prognos för 2020 som ligger i linje med den nivå från i våras innan den drogs tillbaka. Auktionsomsättningen väntas visa en tillväxt på mellan 0 och 5 procent för helåret 2020. Aktien inledde upp för att sedan tappa över 4 procent.

Batterisystembolaget Alelion föreslår en garanterad företrädesemission på drygt 68 miljoner kronor. Aktien föll med 10 procent.

Satellitbolaget Ovzon redovisade en närapå fördubblad rörelseförlust och en sjunkande omsättning i det andra kvartalet. Aktien var en förlorare med en nedgång på 14 procent.

Bilbesiktningsföretaget Opus, som till cirka 85 procent ägs av Searchlight Capital Partners, bedömer att utbrottet av covid-19 fortsatt kommer att påverka bolagets omsättning och lönsamhet under det tredje kvartalet. Aktien sjönk drygt 2 procent.Graf: Stockholmsbörsen OMXS30 tisdagen den 18 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?