1515
ESEN ESPORTS: RIKTAD NYEMISSION PÅ 5,5 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Esen Esports gör en riktad nyemission till en grupp investerare som initialt tillför bolaget cirka 5,5 miljoner kronor.

"Bolaget ser ökade möjligheter att kunna utföra förvärv och konsolidering av intressanta företag inom gaming- och spelsektorn och samtidigt påbörja uppbyggnaden av en ny verksamhetsorganisation, där Esen Esports med dess huvudsakliga verksamhet kommer att utgöra en egen funktion inom en större organisation", skriver bolaget som även uppger att det avser att genomföra ett namnbyte "för att på ett bättre sätt reflektera den nya strukturen".

Teckningskursen i emissionen om 0:40 kronor motsvarar en rabatt om cirka 5,5 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen för de 10 senaste handelsdagarna.

För att ge befintliga aktieägare möjlighet att delvis kompenseras för den utspädningseffekt som den riktade emissionen medför föreslås också emission av teckningsoptioner som vederlagsfritt ska delas ut till befintliga aktieägare. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner kan bolaget tillföras ytterligare cirka 14,2 miljoner kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?