Annons
METSÄ BOARD: JUSTERAT EBIT 146 MLN EUR 2 KV (EST 138) (NY)

(Tillägg: flera ställen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den finländska förpackningskoncernen Metsä Board redovisar ett justerat ebit-resultat på 146 miljoner euro för det andra kvartalet 2022.

Analytiker hade räknat med 138 miljoner euro enligt en sammanställning gjord av Infront.

Resultatet efter skatt blev 118 miljoner euro. Väntat här var 109 miljoner euro.

Nettoomsättningen uppgick till 651 miljoner euro. Här väntades 636 miljoner, enligt Infront.

Därmed uppgick den justerade rörelsemarginalen till 25 procent, en ökning med 5 procentenheter från i fjol. Förväntningarna låg på 21,7 procent.

Framgent spår bolaget att det justerade rörelseresultatet för det tredje kvartalet blir i linje med det andra kvartalet, då fortsatt stark efterfrågan noteras i såväl Europa som Nordamerika. Även den kinesiska marknaden är fortsatt starkt, men där råder det större osäkerhet på grund av covidnedstängningar.

I rapporten skriver Metsä Board att kostnaderna har ökat i en snabbare takt än väntat, särskilt när det gäller kemikalier och energi. Även logistikkostnader steg märkbart.

Samtidigt uppger bolaget att kriget i Ukraina inte har haft någon större påverkan på lönsamheten. Utbudet av ved och naturgas har också varit normalt, trots att leveranserna från Ryssland upphört.

Aktien stiger vid 11.20-tiden strax över 2 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera