1515
APPLE: SLUTAR SÄLJA ANDRAS LJUDPRODUKTER, LOGITECH, SONOS NED

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apples beslut att stoppa försäljningen av ljudprodukter från tillverkare som Sonos, Bose och Logitech får effekter på börserna, där schweiziska Logitech bland annat tappar markant.

Det framgår av rapportering från Bloomberg News.

Apples beslut gäller ljudprodukter som högtalare och hörlurar från flera tillverkare, och stoppet uppges ske eftersom Apple är på väg att utöka sin satsning inom området.

Hittills har Apple sålt flera av de andra företagens produkter via sin egen hemsida, som är en av världens största e-handelsplattformar. Men i slutet av förra månaden försvann hörlurar och högtalare från Bose samt högtalare från Logitech och Sonos från Apples sida, visar en genomgång av Bloomberg. Anställda vid Apples fysiska butiker ska också ha instruerats att ta bort produkterna under de senaste dagarna.

Apple uppges vara i färd med att utveckla flera nya produkter inom ljudområdet. De första Applemärkta hörlurarna av over-ear-typ kan komma att visas upp redan i år och bolaget har också arbetat på en mindre version av den smarta högtalaren Homepod.

Logitech faller i Schweiz med 5,7 procent, medan Sonos tappade 3,3 procent i den amerikanska efterhandeln på nyheten.

Tidigare i år stoppade Apple sitt samarbete med danska Bang & Olufsen, vilket har lett till att det danska företagets produkter inte längre finns i hyllorna i Apples över 200 USA-butiker.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?