1515
INITIATOR PHARMA: TAR IN TOTALT 60 MLN KR, LINC INVESTERAR (NY)

(Tillägg: fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för forskningsbolaget Initiator Pharma föreslår en kapitalanskaffning om totalt 60 miljoner som leds av hälsovårdsinvesteraren Bengt Julanders investeringsbolag Linc och Adrigo Asset Management.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen föreslår dels en riktad nyemission om cirka 30 miljoner kronor till en grupp långsiktiga investerare som alltså leds av Linc och Adrigo Asset Management.

Lincs andel uppgår till 17,5 miljoner kronor medan Adrigos investering summeras till 8 miljoner kronor.

Vidare föreslås en fullt garanterad företrädesemission om cirka 29,4 miljoner kronor.

Teckningskursen för båda emissionerna är 3:70 kronor, vilket motsvarar en rabatt om cirka 21,8 procent räknat på tisdagens stängningskurs.

Företrädesemissionen garanteras fullt ut av de nya aktieägarna i den riktade emissionen. Allmänheten ges också möjlighet att teckna aktier i företrädesemissionen.

Grundare och ledning, som representerar 14 procent av bolagets aktier, har meddelat att de kommer att rösta för den föreslagna finansieringen vid en extra bolagsstämma.

Huvuddelen av kapitalanskaffningen kommer att finansiera en breddning av Initiator Pharmas kliniska pipeline med en ytterligare indikation. Det nya programmet kommer att rikta sig mot trigeminusneuralgi, en särläkemedelsindikation inom svår neuropatisk smärta. Trigeminusneuralgi är en sällsynt sjukdom med en prevalens på 10-20 per 100.000 och en fördelning kvinnor/män om cirka 3:2. Sjukdomen är vanligare i åldrar över 50 år, skriver Initiator Pharma.

Trigeminusneuralgi är ett orofacialt smärttillstånd som kännetecknas av plötslig uppkomst av en extrem, kortvarig men förödande smärta, ofta kallad "självmordssmärta". För närvarande finns en FDA-godkänd farmakoloisk behandling av trigeminusneuralgi, uppges det vidare.

"Behovet av en ny effektiv, tolererbar och säker behandling är därför mycket stort. Initiator Pharmas ambition är att utveckla en förstahandsbehandling för dessa patienter", skriver bolaget.

Det tillförda kapitalet kommer att finansiera den nya särläkemedelsindikationen och säkrar verksamheten "väl" in i 2023 avseende såväl driftskostnader som kliniska studier, pågående och kommande, med IP2018 och IPED2015 för behandling av psykogen respektive organisk erektil dysfunktion, skriver Initiator Pharma.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?