1515
APPLE: WEDBUSH TROR PÅ REKORDFÖRSÄLJNING AV IPHONE I ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple är på väg mot en rekordhög försäljning av Iphone, med cirka 240-250 miljoner enheter för räkenskapsåret 2021 som sträcker sig fram till den sista september i år, skriver Wedbush i en analys enligt Macrumors.

Det tidigare försäljningsrekordet är de 231 miljoner Iphone som såldes under räkenskapsåret 2015.

"Medan marknaden förutspår cirka 220 miljoner Iphone-enheter för räkenskapsåret 2021, tror vi baserat på den nuvarande utvecklingen och i ett positivt scenario att Cupertinobolaget fortfarande har potential att sälja över 240 miljoner enheter (cirka 250 miljoner kan finnas i korten – en häpnadsväckande siffra)", skriver Wedbush analytiker.

Enligt analysen finns det i dagsläget 350 miljoner Iphoneanvändare som befinner sig i ett så kallat "uppgraderingsfönster", där de har hög sannolikhet att byta upp sig. Detta väntas kunna leda till en uppgraderingscykel utan tidigare motstycke, anser Wedbush.

Om prognosen visar sig stämma innebär det att den nuvarande toppmodellen Iphone 12 blir den hittills mest populära och överträffar introduktionen av Iphone 6. Denna modell lanserades i september 2014, strax före inledningen av det tidigare bästa räkenskapsåret 2015.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?