1515
NEW YORK: BLANDAD HANDEL, MJUKVARUBOLAG UPP, S&P 500 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna handlades fortsatt i olika riktningar efter ett par timmar på torsdagen, med nedgångar för S&P500-terminen samtidigt som teknikaktier fortsatte att återhämta sig något.

Vid 17.30-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till 29.268, samtidigt som det bredare S&P 500 var ned 0,3 procent till 3.562. Nasdaqs kompositindex stärktes 0,1 procent till 11.800.

Före torsdagsbörsens öppning kom statistik som visade att konsumentpriserna i USA var oförändrade i oktober, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att KPI skulle ha ökat 0,1 procent jämfört med månaden före.

Bland enskilda aktier handlades Moderna, som är delägt av Astra Zeneca, upp 4 procent. Bioteknikbolaget lämnade besked på onsdagen om att det var på väg att rapportera tidiga resultat från en studie i sen fas med sin vaccinkandidat senare denna månad.

I toppskiktet återfanns mjukvarubolagen Adobe och Autodesk som var upp 0,4 respektive 1,4 procent. Även molntjänstbolaget Servicenow handlades starkt, upp 2,4 procent till 515:40 dollar, efter att Morgan Stanley höjt sin rekommendation för bolaget till köp från behåll med riktkurs 652:00 dollar.

Intel handlades ned 2,6 procent. Apple lanserade tidigare under veckan nya Mac-datorer med den första mikroprocessorn som designats av teknikbolaget självt, och därmed inte bygger på Intels processorer.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 8 punkter till 0,91 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?