IDOGEN: SKJUTER PÅ STUDIESTART TILL 2H 2021 PGA PANDEMIN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Idogen skjuter fram den planerade starten av en första klinisk studie med den tolerogena cellterapin IDO 8 från första till andra halvåret 2021.

Anledningen är att tillfälliga begränsningar i kapaciteten hos tillverkningspartnern Radboud University Medical Center uppkommit till följd av covid-19-pandemin, framgår av ett pressmeddelande.

"Efter en framgångsrik etablering och uppskalning av tillverkningen under våren pågår nu aktiviteter för att dokumentera processerna inför en ansökan om start av klinisk studie i patienter med hemofili A. Ansökan förväntar bolaget kunna lämna in till Läkemedelsverket under slutet av första halvåret 2021", skriver Idogen.

Idogen ser dock goda möjligheter att korta ned tiden för patientrekrytering genom att använda flera prövningscentra som agerar parallellt.

"Vår tidigare bedömning var att den kliniska studien kan slutföras i december 2022 och i nuläget ser vi goda möjligheter att avsluta den under första kvartalet 2023', säger Anders Karlsson, vd på Idogen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?