1515
NEW YORK: AVTAGANDE UPPGÅNGAR, TESLA STIGER, S&P 500 +0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna var upp efter ett par timmars handel på torsdagen, även om uppgångarna avtog något från den starka inledningen.

Vid 17.20-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,3 procent till 34.540, samtidigt som S&P 500 ökade 0,3 procent 4.232. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex stärktes också 0,3 procent till 13.955.

Inflationssiffrorna för maj månad, som offentliggjordes före öppning, tilldrog sig stort intresse och visade att konsumentpriserna ökat mer än väntat. Förväntat enligt Trading Economics sammanställning var att KPI i USA skulle ha stigit med 4,7 procent i maj jämfört med motsvarande månad i fjol, men utfallet blev 5,0 procent.

Bland enskilda bolag rusade Signet Jewelers, en stor återförsäljare av danska Pandoras smycken, nära 10 procent efter att bolaget presenterat en stark kvartalsrapport och höjt sina prognoser. För det första kvartalet i räkenskapsåret 2022, vände Signet till en större vinst än väntat och mer än dubblade den jämförbara försäljningen.

Tesla kommer att börja leverera en ny prestandaversion av Model S för att konkurrera med de lyxmärken som kommit ut på banan inom elbilssegmentet, rapporterade Reuters. Aktien steg 1,6 procent.

United Airlines uppges föra långt gångna samtal med Boeing om att köpa ett "betydande" antal flygplan, bland annat åtminstone 100 av modellen 737 Max. Källor med insyn uppgav för Bloomberg att samtalen är ett led i Uniteds arbete med en större uppgradering av sin flygplansflotta. Boeing steg runt procenten medan United backade 1,6 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var oförändrad vid 1,49 procent.
Graf: S&P 500 torsdag den 10 juni image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?