1515
Annons
NEW YORK: KLART UPP, LEVI STRAUSS RAPPORTRUSAR, S&P 500 +1,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna öppnade upp strax över procenten på torsdagen. Positiva nyheter anlände i form av att den amerikanska senaten verkar vara nära en tillfällig uppgörelse om skuldtaket för att undvika en federal betalningsinställelse de kommande två veckorna.

Vid klockan 16.00 var Dow Jones industriindex upp 1,4 procent till nivån 34.905, samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 1,5 procent till 14.713. Det breda S&P 500 avancerade 1,3 procent till 4.420.

Om inte kongressen vidtar åtgärder för att höja landets skuldtak på 28.400 miljarder dollar har finansdepartementet beräknat att det kommer att få slut på pengar för att möta sina åtaganden den 18 oktober.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade med 38.000 personer förra veckan och uppgick till 326.000 personer. Väntat var 348.000 personer.

Teknikaktierna Amazon och Nvidia var upp med 1-2 procent. Facebook steg också, strax under procenten, sedan JP Morgan sagt att det är dags att köpa i dippen i den sociala mediejätten.

Bland enskilda aktier klättrade Levi Strauss med 7,2 procent. Jeansbolaget överträffade förväntningarna med sin kvartalsrapport och uppgav sig ha gynnats av lättade pandemirestriktioner som fått kunder att vilja fräscha upp garderoberna.

Twitter avancerade 3,7 procent efter att ha aviserat en försäljning av bolagets mobilannonsverksamhet Mopub för 1,05 miljarder dollar kontant. Twitter köpte verksamheten 2013 för uppskattningsvis 350 miljoner dollar.

Mediabolaget Meredith har gått med på att köpas av Dotdash, som är IAC/Interactivecorps digitala mediaenhet, för cirka 2,7 miljarder dollar. Det sammanslagna bolaget ska heta Dotdash Meredith och kommer att inkludera magasinstitlar som People och Better Homes & Gardens. Meredith lyfte 6,6 procent.

Varuhuskedjan Costco var upp 2 procent efter en försäljningsökning för september på drygt 14 procent.

Emerson Electric uppges av Bloomberg föra samtal om att slå samman sin programvaruverksamhet med det industriella programvarubolaget Aspen Technology. Aspen lyfte 7,5 procent och Emerson adderade 3 procent.

Cannabisbolaget Tilray föll 2,2 procent efter en förlust på 8 cent per aktie för det gångna kvartalet. Omsättningen steg dock 43 procent till 168 miljoner dollar.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 3 punkter till 1,56 procent.


Graf: S&P 500 torsdagen den 7 oktober.

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera