1515
Annons
GOOBIT: RÖRELSERESULTATET BLEV -2,9 MLN KR 2 KV (0,8)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Goobit Group, som är verksamt inom kryptovalutor med växlingstjänsten BTCX, ökade sin nettoomsättning med 19 procent till 130 miljoner kronor i det andra kvartalet, augusti-oktober, i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 (109).

Rörelseresultatet uppgick till -2,9 miljoner kronor (0,8). Rörelseresultatet belastades av extraordinära kostnader om 6 miljoner kronor under kvartalet, primärt från en externt utförd strategirapport som kartlägger förutsättningarna för internationell expansion. Samtidigt påverkades resultatet också positivt av realisationsvinster för växling av kryptovalutor.

Nettoresultatet låg på -3,0 miljoner kronor (1,1).

Under kvartalet tillkom 11.535 (10.908) nya kunder.

"Jag har hunnit genomlysa bolagets kostnadskostym och ser att vi behöver minska konsultberoendet samt öka vår kostnadseffektivitet för långsiktig skalbarhet", skriver Erika Eliasson, som är vd för bolaget sedan ungefär en månad.

Goobit har tidigare kommunicerat planer för en geografisk expansion, först genom etablering i de nordiska grannländerna och från 2022 och framåt land för land inom EU-området.

"Bolaget har fortsatt ambitioner att växa geografiskt men planen har skjutits fram i tiden. Bolaget kommer i närtid att fokusera på att skapa tillväxt och kostnadseffektivitet i den befintliga verksamheten", skriver Goobit i delårsrapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera