1515
NORDEN: LUGN HANDEL MED BLANDAD UTVECKLING, VINX30 +0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna gick i olika riktningar på onsdagen. Teleoperatörer handlades starkt på flera håll. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,3 procent till nivån 1.122.

Oslobörsens OBX-index var ned 0,5 procent till nivån 825.

Telenor steg 0,7 procent efter att bolaget meddelat att de i dag gör trådlöst bredband tillgängligt via 5G-nät.

Shippingbolaget Frontline handlades i stället ned drygt 9 procent efter att ha levererat ett rörelseresultat på 71 miljoner dollar för det tredje kvartalet, under Infront konsensusprognos om 92 miljoner dollar.

Solenergiproducenten Scatec handlades upp 4,3 procent.

Fastighetsbolaget Entras aktie föll tillbaka drygt 2 procent under onsdagens handel. Aktien rusade drygt 20 procent på tisdagen i samband med att svenska SBB meddelat att bolaget har för avsikt att lägga bud på Entra. Entras styrelse svarade med att inte rekommendera SBB:s bud. Under dagen framkom även att svenska Castellum varit i diskussioner med Entra avseende ett potentiellt samgående, samtal som nu avbrutits.

I Helsingfors steg OMXH25-indexet 0,3 procent till 4.575.

Teleoperatören Telia och telekomleverantören Nokia var upp 0,9 respektive 0,5 procent.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index steg 0,3 procent till nivån 1.563.

Säkerhetsbolaget G4S avser återuppta utdelning för 2021 och framåt. Vidare skriver G4S att det finns potential för "betydande" ytterligare kontantutdelningar till aktieägarna framöver och hävdar att det även finns potential för en betydande uppvärdering av aktien. Uttalandet om aktien sker i försvar mot det tidigare lagda budet från Garda World Security.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?