1515
Annons
BÖRSEN: TERMINER INDIKERAR ÖPPNING NÅGOT HÖGRE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg ut att inleda tisdagens handel försiktigt positivt.

Vid 8.30-tiden indikerade handeln hos IG Markets en öppning 0,2 procent högre för Stockholmsbörsens OMXS30-index, efter måndagens måttliga nedgång om 0,1 procent till 2.312. På kontinenten pekade terminerna för tyska DAX och franska CAC 40 på en uppgång med 0,2 procent.

I USA var utvecklingen blandad med en uppgång om 0,3 procent för breda S&P 500, räknat från svensk stängning var det en uppgång om 0,1 procent. Dow Jones industriindex backade 0,1 procent och tekniktunga Nasdaq steg 0,8 procent.

I Asien noterades uppgångar med Hang Seng-index i Hongkong upp 1,2 procent.

Ericsson rapporterade siffror för det tredje kvartalet och levererade ett justerat rörelseresultat som var 17 procent bättre än väntat samt en justerad rörelsemarginal som var 2,8 procentenheter högre än väntat.

Samtidigt flaggade bolaget för att viss påverkan på försäljningen kunde noteras från störningar i leveranskedjan och att dessa utmaningar fortsatt kommer att utgöra en risk.

Tele2 levererade siffror som var i linje med analytikernas förväntningar och upprepade prognoserna för helåret 2021 och de medellångsiktiga målen.

Flera fastighetsbolag rapporterade på morgonen. Först ut var Kungsleden som rapporterade ett resultat för det tredje kvartalet som var i linje med förväntningarna. Vd Biljana Pehrsson skriver i rapporten att stark tillväxt i Sverige skapar god efterfrågan på kommersiella fastigheter på Kungsledens huvudmarknader och ser i kombination med en fortsatt rekordstark transaktionsmarknad goda utsikter framåt.

Castellum levererade ett förvaltningsresultat som var marginellt lägre än väntat. Bolaget upplever en stark hyres- och fastighetsmarknad och ser att trenden från det andra kvartalet har fortsatt. Fortfarande syns ingen tydlig negativ effekt av pandemin.

Platzer redovisade ett högre förvaltningsresultat än väntat samtidigt som driftöverskottet kom in i linje med förväntningarna.

Byggvarukedjan Byggmax redovisade omsättning och ebitda-resultat över analytikernas förväntan. Bolaget uppgav att ökade råvarupriser hade kompenserats av ökade konsumentpriser samt att utmaningar i varuförsörjning varit hanterbara.

På rekommendationsfronten noteras att Handelsbanken Capital Markets höjer Skanska till köp från behåll med riktkursen 265 kronor. Aktien stängde på 218:80 kronor på måndagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Bonava till köp från behåll. Riktkursen är 105 kronor. Aktien stängde på 85:45 kronor på måndagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?