1515
NEW YORK: TESLA UPP EFTER KINA-SIFFROR, S&P 500 –0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna handlades, likt på måndagen, med små rörelser på tisdagen. Nasdaq stod dock högre än andra de två indexen med hjälp av Tesla, som meddelade om elbilstillverkarens leveranser i Kina.

Vid 16.00-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,2 procent till 34.549, samtidigt som S&P 500 backade 0,1 procent till 4.227. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg i stället 0,2 procent till 13.913.

Bland enskilda bolag levererade Tesla 33.463 Kinatillverkade bilar i landet under maj, vilket var en ökning med 29 procent jämfört med april. Ökningen tycktes motsäga en rapport från i förra veckan, då källor till The Information uppgav att elbilstillverkarens fordonsbeställningar i Kina halverades i maj jämfört med april. Tesla-aktien steg drygt 1,5 procent.

Oljebolaget Contango Oil & Gas lyfte 2,9 procent. Bolaget har gått med på att slås ihop med KKR:s verksamhet Independence Energy i en aktieaffär, som skapar ett bolag med ett börsvärde på cirka 4,8 miljarder dollar.

Thor Industries, som tillverkar husbilar och husvagnar, överträffade analytikernas förväntningar med såväl omsättning som resultat för det gångna kvartalet. Försäljningen mer än fördubblades jämfört med för ett år sedan och bolaget uppgav att det inte ser några tecken på att efterfrågan skulle avta. Aktien pressades dock 2,4 procent.

Flera insiders i biografkedjan AMC, som varit en av de på nätet flitigt omdiskuterade så kallade "meme"-aktierna, har passat på att sälja aktier under det rally som pågått på senare tid. Enligt Insiderscore har sju AMC-insiders sålt sedan 28 maj. AMC-aktien steg ändå 8,5 procent.

Ytterligare två aktier har fått sina kurser kraftigt påverkade av nätforumet Reddit: Clover Health och Wendy's.

CNBC skriver att en "short squeeze" kan ligga på kartan för Clover Health, då aktien är hårt blankad.

Clover Health-aktien rusade cirka 50 procent, samtidigt som Wendy's handlades upp nästan 12 procent.

Southwest Airlines har utökat sin order för Boeings Max 737-modell med 34 flygplan. Totalt har flygbolaget nu beställningar på 660 sådana. Boeings aktie ökade under procenten.

På rekommendationsfronten noterades Target 1,5 procent högre till 234:29 dollar per aktie. UBS har höjt Targets aktie till köp med riktkursen 265 dollar, mot den tidigare riktkursen på 210 dollar.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 4 punkter till 1,53 procent.


Graf: S&P 500 tisdagen den 8 juni

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?