Annons
Catena: Inför Q4-rapporten: Ett attraktivt segment att verka i
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 514 SEK (460).

Vi behåller vår Köprekommendation på Catena inför Q4-rapporten. Med tanke på de långsiktiga tillväxtutsikterna anser vi att den nuvarande värderingen är attraktiv. Med en nästan 100-procentig indexeringseffekt och ett bra bidrag från förvärv och slutförda projekt kommer Catena att kunna öka FFO under de kommande åren. Förvärvspotentialen är också betydande, eftersom låneandelen av av fastighetsvärdet ligger nära låga 30 procent. Med något högre sektormultiplar höjer vi vår riktkurs från 460 SEK till 514 SEK.


Vi räknar med att Catena kommer att redovisa hyresintäkter på 397 miljoner kronor under fjärde kvartalet, vilket innebär en ökning från tredje kvartalet med 7 miljoner kronor. Ökningen drivs av förvärvet av Horsens 1 i Danmark.


Vi räknar med en marginal för driftsöverskottet på 76,4 procent i fjärde kvartalet, vilket är 0,3 procentenheter bättre än fjärde kvartalet 2021. Förbättringen kommer från hyreshöjningar.

Vi räknar med fastighetshöjningar på 0,6 procent i fjärde kvartalet. Indexeringen för 2023 kom in bättre än väntat, Catenas fastighetsavkastning är redan ganska hög och investerarnas aptit för logistik är fortfarande mycket hög.


Vi trimmar våra finansiella kostnader, vilket har en positiv effekt på FFO under vår prognosperiod.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera