1515
RATOS: RÄKNAR MED FORTSATT COVID-PÅVERKAN 1H 2021 - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ratos har de förutsättningar som krävs för att fortsätta utvecklingen mot att bli en ledande bolagsgrupp med högst lönsamhet i respektive industri, enligt bolagets vd Jonas Wiström.

Ratos-vd:n räknar dock med att pandemin covid-19 kommer att fortsätta påverka flera av koncernens bolag ännu en tid.

Jonas Wiström skriver i sitt vd-ord att Ratos är "väl medvetna om de utmaningar covid-19 kommer att fortsätta att innebära på såväl individuell nivå som för många av våra bolag och M&A-marknaden under åtminstone det första halvåret 2021".

Sett till Ratos affärsområden minskade omsättningen i Construction & Services med 17 procent i det fjärde kvartalet, enligt Ratos främst på grund av projektfasning i Aibel och valutaeffekter. Aibels omsättning minskade med 22 procent i kvartalet.

Inom Consumer & Technology ökade omsättningen med 3 procent i kvartalet och organiskt ökade omsättningen med 7 procent. Ebita-resultatet ökade med 160 miljoner kronor till 98 miljoner kronor (-62) som en följd av ett kraftigt förbättrat resultat i Plantasjen.

För Industry minskade försäljningen med 1 procent under kvartalet, främst på grund av negativa valutaeffekter på 51 miljoner kronor. Den organiska tillväxten uppgick till 3 procent och ebita-resultatet ökade 111 miljoner kronor (41). Diab noterade under kvartalet en fortsatt stark tillväxt, som uppgick till 15 procent organiskt. Diabs ebita-resultat ökade med 37 procent trots betydande negativa valutaeffekter.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?