1515
MISEN ENERGY: OREN REVISIONSBERÄTTELSE I ÅRSREDOVISNINGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Misen Energys revisor anser sig inte ha kunnat inhämta tillräckliga och ändamålsenliga revisionsbevis som grund för revisionsuttalandet och avstår från att uttala sig om årsredovisningen.

Det framgår av revisionsberättelsen inför årsstämman och innebär att revisionsberättelsen är oren, enligt ett pressmeddelande från Misen Energy.

"Bedömningen av värdet på moderbolagets andelar i dotterbolaget Misen Enterprises AB, som uppgår till 243,4 miljoner kronor, vilket motsvarar 56 procent av moderbolagets totala tillgångar och därmed representerar en avsevärd del av moderbolagets tillgångar, är helt beroende av utvecklingen av pågående juridiska processer mellan deltagarna i JA", heter det i revisionsberättelsen.

"Eftersom ingående värderingen av aktier i dotterbolag ingår i fastställandet av det finansiella resultatet, har vi inte heller kunnat avgöra om det hade varit nödvändigt med ändringar när det gäller årets resultat, så som det redovisas i moderbolagets resultaträkning", uppges det vidare i revisionsberättelsen.

I bokslutsrapporten i februari redovisade Misen Energy intäkter på 486 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2020 (6,1). Intäkterna inkluderar kompensation enligt slutgiltigt förlikningsutslag i november om 481 miljoner kronor, som bolaget hade meddelat om tidigare.

Årsredovisningen har publicerats på fredagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?