1515
Annons
BÖRSEN: ÖPPNING KRING NOLLAN SPÅS, ELEKTA I RAPPORTFOKUS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en trevande start kring nollstrecket på onsdagen. En liknande indikation noterades för de ledande Europabörserna.

Morgonens rapporter från Catena Media, Elekta och Scandi Standard nådde inte riktigt upp till analytikernas snittförväntningar.

USA-börserna stängde svagt upp vid nya rekordnivåer på tisdagskvällen och amerikansk tioårsränta har återkommit till nivå vid 1,30 procent för den första gången på ett par veckor. I nattens asiatiska börshandel har index-utvecklingen varit blandad.

Enligt IG Markets förhandel väntas det svenska storbolagsindexet OMXS30 öppna ned med 0,1 procent, efter tisdagens nedgång om 0,2 procent till nivån 2.367. De europeiska börsterminerna var vid 8.30-tiden oförändrade.

Kundanskaffningsbolaget Catena Medias justerade ebitda-resultat på 14,9 miljoner euro för det andra kvartalet nådde inte upp till analytikernas snittförväntningar, som enligt Infront låg på 16,1 miljoner euro. Även intäkterna kom in lägre än väntat. I juli ökade bolagets organiska intäkter med 2 procent. Justerat för Tyskland var ökningen 11 procent.

Strålterapisystemleverantören Elektas rörelseresultat uppgick till 201 miljoner kronor för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Enligt Infronts sammanställning av sju analytikers prognoser väntades ett rörelseresultat på 279 miljoner kronor. Omsättning och orderingång nådde inte heller upp till analytikernas förhandstips.

Kycklingföretaget Scandi Standards resultat för det andra kvartalet var 41 miljoner kronor efter skatt. Det var lägre än analytikernas snittestimat, som låg på 53 miljoner kronor för kvartalet. Scandi Standard flaggar också för störningar i produktionen på Irland under tredje kvartalet och en minskad juliförsäljning i Sverige inom affärsområdet Ready-to-cook.

Även forskningsbolaget Irlab och medicinteknikbolaget Raysearch har lagt fram sina kvartalsrapporter.

Utanför rapportflödet har Fingerprint Cards meddelat att det tecknat avtal med den indiska korttillverkaren Seshaasai om att utveckla, lansera och sälja kontaktlösa biometriska betalkort i Indien och Stillahavsregionen (Apac).

Sportboksleverantören Kambi har förvärvat e-sport och oddsbolaget Abios. Avtalet består av en initial betalning på 150 miljoner kronor, kontant, med upp till 120 miljoner kronor som ska betalas i milstolpsbetalningar relaterade till produktutveckling och Abios framtida intäktsutveckling.

Midsona har gjort en riktad emission av cirka 7,5 miljoner nya B-aktier. Teckningskursen 66:70 kronor per aktie, fastställd genom ett accelererat bookbuilding-förfarande motsvarar en rabatt om cirka 5 procent.

En riktad emission har även gjorts av VEF. Teckningskursen om 4:27 kronor per aktie i emissionen av cirka 207,3 miljoner aktier motsvarar en rabatt om cirka 4,9 procent.

Nordea Markets har sänkt riktkursen för Better Collective till 278 kronor från 300 kronor. Aktien föll 11,6 procent till 184:40 kronor föregående dag.

Under onsdagen väntas också kvartalsrapporter från Instalco (kl 11.00), Kabe och Malmbergs.

På onsdagens makroagenda återfinns tyskt IFO-index för augusti (kl 10.00) och USA-statistik i form av order på varaktiga varor (kl 14.30).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?