1515
Annons
BEOWULF MINING: BESKED OM GRUVA I KALLAK KAN VARA NÄRA - SVT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sveriges nya näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson öppnar upp för att det inom kort kan komma ett beslut i frågan om järnmalmsbrytning i Kallak-gruvan, ett beslut som Beowulf Mining sedan flera år tillbaka gått och väntat på.

Det rapporterar SVT.

Karl-Petter Thorwaldsson uppger att det har blivit lättare att komma till ett beslut om Kallak efter det att regeringen bildats om, utan Miljöpartiet.

"Huvudsakligen beror det på en grundinställning hos Socialdemokraterna, vi gillar gruvor. Gruvor kan hjälpa oss med den gröna omställningen och de skapar jobb men även andra industrisatsningar", sade Karl-Petter Thorwaldsson enligt SVT.

Beowulf Mining lämnade in en första ansökan om bearbetningskoncession för Kallakprojektet i april 2013, enligt riksdagens hemsida.

Aktien i Beowulf Mining var på tisdagseftermiddagen upp nästan 14 procent. Sedan november i år är aktien upp dryga 125 procent.

Graf: kursutveckling Beowulf Mining sedan årsskiftet

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera