NEW YORK: BOEING STIGER PÅ STARK BÖRS, S&P500 +0,9%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York inledde åter med stigande kurser på onsdagen då investerare fortsatte att andas optimism över en ekonomisk återhämtning.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 1,1 procent till 26.015. Det bredare S&P 500-indexet steg 0,9 procent till 3.107 medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex ökade 0,5 procent till 9.655.

USA:s president Donald Trump planerar att träffa sina seniora rådgivare redan i veckan för att diskutera alternativ för nästa stimulanspaket mot coronakrisen då hans administration förbereder förhandlingar med kongressen.

På bolagsfronten steg Stanley Black & Decker, som bland annat konkurrerar med Husqvarna och Assa Abloy, med runt 5 procent efter att ha höjt prognosen för organiska intäkter för det andra kvartalet.

Zoom Video Communications släppte rapport under tisdagskvällen. Videokonferensbolagets intäkter kom in på 328 miljoner dollar för redovisningsåret 2021, vilket innebar en ökning på 169 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Aktien steg 5,7 procent och har stigit cirka 220 procent sedan årsskiftet.

Kosmetikabolaget Coty meddelade att förhandling pågår med realitystjärnan Kim Kardashian om ett eventuellt samarbete. I fjol köpte Coty en kontrollpost i ett uppstartsbolag med verksamhet inom kosmetik som ägdes av Kim Kardashians syster, Kylie Jenner. Coty-aktien avancerade 6,2 procent.

General Motors, Ford och Fiat Chrysler var upp mellan 3 och 5 procent efter att bildatainformatören Autodata redovisat försäljningssiffror för maj månad för USA. Försäljningarna steg till 12,2 miljoner i årstakt, att jämföra med 8,6 miljoner sålda fordon i årstakt i april. Väntat var 11,1 miljoner för maj enligt Bloomberg News.

Boeing har ingått ett kompensationsavtal med den multinationella reseoperatören Tui gällande det förstnämnda bolagets krismodell 737 Max. Tui har beställt 61 exemplar av modellen och har hittills fått 15 plan levererade, plan som stått på marken sedan flygförbud på modellen trätt i kraft. Boeing kommer att kompensera Tui för de förlorade intäkterna - men med exakt hur mycket hålls hemligt. Boeing-aktien var upp 4,3 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 7 punkter till 0,75 procent.


Graf: S&P500-index, onsdag den 3 juni

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?