1515
NEW YORK: BLANDADE TERMINER INFÖR FED-TAL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börsterminerna låg lite blandat inför tisdagens handelsstart och blickarna riktades bland annat mot det tal som Fed-chefen Jerome Powell ska hålla senare i eftermiddag.

President Donald Trump skrevs ut från sjukhuset på måndagen och det finns också en ökande optimism om att den amerikanska kongressen ska kunna komma överens om ett stimulanspaket. Amerikanska representanthusets talman Nancy Pelosi och finansministern Steve Mnuchin talade per telefon på måndagen och väntas prata igen under tisdagen. Vita husets stabschef Mark Meadows har sagt att det finns potential för en överenskommelse i kongressen och att Donald Trump vill se ett avtal.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex gått upp 0,5 procent och S&P 500-terminen noterades till plus 0,2 procent. För teknikorienterade Nasdaq 100 hade terminen i stället backat 0,3 procent. På måndagen stängde S&P 500 upp 1,8 procent.

De asiatiska börserna var upp på tisdagen, med Fastlandskina fortfarande helgstängt. Även Europabörserna låg på plus på tisdagseftermiddagen. Oljepriserna har fortsatt stiga.

Statistik före öppningen visade att USA:s samlade underskott i handelsbalansen ökade till 67,1 miljarder dollar i augusti, från 63,4 miljarder dollar månaden innan. Analytiker hade räknat med ett underskott på 66,2 miljarder dollar, enligt Trading Economics snittprognos.

Teknikaktier som Amazon, Apple, Facebook och Google-ägaren Alphabet var ned mellan 0,6 och 0,8 procent i förhandeln.

Tyska bioteknikaktien Biontech, även noterad i USA, klättrade i stället över 9 procent på ett besked, enligt Bloomberg, att den europeiska läkemedelsmyndigheten inlett en översyn av ett potentiellt vaccin mot covid-19 som utvecklas av det tyska företaget och Pfizer. Den senare var upp dryga procenten.

Biografkedjan AMC vände upp 3,6 procent efter att ha meddelat att de biografer som bolaget håller öppna ska förbli så. Beskedet kom efter att den brittiska rivalen Cineworld tidigare meddelat att den stänger ned sina mer än 500 biografer i USA, något som fick AMC-aktien att falla 11 procent på måndagen. Även biografkedjan Cinemark, som också rasade på måndagen, vände upp i förhandeln.

På tisdagens fortsatta USA-agenda finns JOLTS lediga platser för augusti klockan 16.00 medan Fed-chefen Jerome Powells tal hålls klockan 16.40 och Fedchefen i Philadelphia Patrick Harker talar klockan 18.00.

Den amerikanska ekonomin väntas återhämta sig snabbt från pandemin, men det innebär inte att centralbanken bör lämna sin ackommoderande hållning, sade James Bullard, Fed-chef i St Louis, i en intervju med Wall Street Journal.

Vidare sade IMF-chefen Kristalina Georgieva på tisdagen att den globala ekonomin nu börjar komma tillbaka från den djupaste delen av krisen, men det betyder inte att problemen är över, heter det.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,50%
Terminen för S&P 500 +0,16%
Terminen för Nasdaq 100 -0,25%
2-åriga USA-räntan -0,0059 till 0,1408%
10-åriga USA-räntan +0,0084 till 0,7851%
Olja, US WTI +2,37% till 40:15 dollar/fat
Olja, Brent +2,28% till 42:23 dollar/fat
EUR/USD +0,0011 till 1:1791

KÄLLA: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?