1515
NOKIA: NÅTT ÖVERENSKOMMELSE MED LENOVO I ALLA PATENTTVISTER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia och kinesiska pc-tillverkaren Lenovo har nått en överenskommelse efter flera år av patenttvister. Överenskommelsen avser samtliga pågående stämningar mellan bolagen.

Det rapporterar Reuters som hänvisar till uttalanden från båda bolagen på onsdagen.

De exakta villkoren i överenskommelsen är konfidentiella men Lenovo kommer att göra en betalning netto till Nokia, uppgav Nokia enligt Reuters. Inga finansiella detaljer offentliggjordes.

Bakgrunden är att Nokia år 2019 stämde Lenovo för patentintrång avseende 20 videokompressionsteknikpatent och har pågående ärenden i USA, Brasilien och Indien. Vidare inlämnades sex patentstämningar i Tyskland. Lenovo har också stämt Nokia i amerikanska delstaten Kalifornien. I september i fjol dömde en domstol i München att Lenovo gjort intrång i ett av Nokias patent och krävde att det kinesiska bolaget återkallade alla berörda produkter från återförsäljare. I högre instans beslutade en domstol dock att pausa den legala processen, vilket Lenovo såg som en framgång.

Den nu nådda överenskommelsen mellan bolagen täcker alla jurisdiktioner globalt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?