1515
PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 5-7 JUNI

ISK-BOM. Marknaden har inte betett sig som arkitekterna bakom ISK-kontot tänkte. Beräkningar från Riksrevisionen och finansdepartementet pekar på 156 miljarder kronor i förlorade skatteintäkter. (SvD-lör)


DÄR GÅR GRÄNSEN. Moderaterna har öppnat för samarbete med Sverigedemokraterna, men att låta SD ingå i en regering är fortfarande uteslutet. Det var M-ledaren Ulf Kristerssons besked i en utfrågning efter sitt tal på Järvaveckan. (DI-mån)


ROLLÈN-INTERVJU. Hexagon står inför en betydande förändring och har potential att bli ett stort världsföretag, säger vd Ola Rollén i intervju med DI TV. Han säger också att han inte tänker "bita sig fast" vid vd-posten. (DI-lör)


KÖP SECTRA. Börskarriären för Sectra är inget annat än en spektakulär succé. Aktiekursen har rusat med drygt 4.000 procent under de två decennierna som aktien har varit noterad.

Mycket talar för att Sectras fina utveckling ska fortsätta. (DI- mån)


PAKETBOOM. E-handeln i Kina och USA ökar i allt snabbare takt under pandemin. Det sätter fart på priset för förpackningsmaterial, vilket gynnar de svenska skogsbolagen.

"Vi tror att det kommer att bli ett bra år", säger Katrin Heinsoo, analytiker på Skogsindustrierna. (DI-lör)


TULLBESLAG. H&M är ett av de västerländska bolag som pekas ut av kinesiska tullen för att ha importerat potentiellt hälsofarliga produkter. "Produkterna uppfyller kemikalierestriktionerna i landet", säger Ulrika Isaksson, presstalesperson på H&M. (SvD-mån)


AVHOPP. Länsförsäkringars fondbolag tappar en av sina viktigaste förvaltare till Första AP-fonden. Förutom avhoppet, det tredje i sitt slag, har internt missnöje på bolaget tvingat fram en ommöblering i toppskiktet. (DI-mån)


VARNINGSSIGNAL. När riskkapitalbolaget Permira storsäljer i Klarna börjar varningsklockorna ringa. Övriga storägare i bolaget bör fundera på varför Permira släpper taget om sin förmodade vinstmaskin. (DI-lör)


AXEL JOHNSON STARKARE. Transportsektorn och utbildningsväsendet står inför stora utmaningar, säger Caroline Berg till DI i en intervju. Som ordförande för Axel Johnson-koncernen står hon mitt i en gigantisk omställning för handeln. "Våra verksamheter är starkare i dag än före pandemin" säger hon. (DI-mån)


VÄXLA TILL TILLVÄXT. Vårens ränteuppgång fick förvaltarna att flytta fokus till värdeaktier. Nu verkar trenden vända och då kan peg-talet, som räknas fram genom att dividera p/e-talet med vinsttillväxten i procent, ge bra vägledning. (DI-mån)


BLANDADE REAKTIONER. Fastighetsägarnas reaktioner på hyresutredningen är blandade. Wallenstam och Hembla välkomnar förslaget om friare hyra, men tror båda på begränsade effekter för egen del. (DI-lör)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?