1515
AFRY: ÖKAD EFTERFRÅGAN DIGITALA LÖSNINGAR INOM INDUSTRI ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ökad efterfrågan på digitala lösningar inom framförallt industrisegmenten präglade det andra kvartalet för Afry, som tidigare hette ÅF Pöyry.

Det skriver vd Jonas Gustavsson i rapporten för det andra kvartalet.

Nettoomsättningen ökade till 5.177 miljoner kronor jämfört med förra årets 4.808 miljoner kronor och analytikernas väntade 5.088. Det motsvarade en organisk tillväxt på 7,0 procent. Enligt vd:n förklaras ökningen främst av divisionerna Industrial & Digital Solutions, Process Industries och Management Consulting.

I kvartalet uppgick ebita-marginalen till 8,0 procent, vilket var i linje med föregående år, men något under analytikernas förväntansbild om en marginal på 8,3 procent. Ebita och ebita-marginal påverkades dock av bolagets implementering av ett nytt ERP-system som innebär an ny periodisering av lönekostnader. Detta belastade resultatmåttet med 60 miljoner kronor, och justerat för detta landade marginalen på 9,2 procent.

"Den positiva resultatutvecklingen kommer främst från Process Industries, Energy och Management Consulting som fortsätter att leverera starka resultat med höga marginaler", skriver Jonas Gustavsson och tillägger att kvartalet även innehöll en extra faktureringsdag.

Vidare skriver han att orderstocken ligger på en fortsatt stabil nivå och att den starka balansräkningen skapar utrymme för ytterligare förvärv. Hittills under året har bolaget genomfört tolv förvärv.

Beträffande kvarvarande del av året ser vd:n positivt på bolagets möjligheter till en god utveckling för året, även om osäkerheten kring pandemins förlopp och effekter kvarstår.

"Vi ser en ökad efterfrågan i samtliga segment, framförallt inom industrin som drivs av omställningen mot ett mer hållbart samhälle", avslutar Jonas Gustavsson.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?