1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 8 SEPTEMBER

JOBBPAKET. Regeringens jobbpaket möts av skepsis från vissa håll. Svenskt Näringsliv menar att det saknas reformer som gör att det lönar sig bättre att jobba. (DI)


LÄRDOMAR. En av lärdomarna från finanskrisen var att inte dra tillbaka stimulanspolitiken för tidigt, säger finansminister Magdalena Andersson i en intervju. (DI)


RISKABELT MED KINA. Amerikanska investerare som ger sig in i Kina begår ett tragiskt misstag, enligt George Soros. (DI)


BRIST. Flera länder har brist på lastbilschaufförer. Sverige är på väg att hamna i samma sits. (SvD)


STORYTEL. Riskkapitalbolaget EQT, som nyligen köpt 10 procent i Storytel, vill fortsätta utveckla ljudboksbolagets egen tjänst samt titta mer på förvärv. "Bolaget har gjort det bra men vi tror att tillsammans med oss på EQT så kan vi accelerera det", uppger EQT:s Niklas Ringby, partner på Public Value, till Dagens industri. (DI)


EQT. EQT:s intåg i Storytel bådar gott, enligt Dagens industris analytiker Ulf Petersson. "Med riskkapitalbolaget EQT som ny storägare får Storytel in en investerare som både har kapital och vågar satsa", skriver han.


TELE2. Teleoperatören Tele2 har sålt av utanför sin kärnverksamhet, vilket gjort bolaget till en av Stockholmsbörsens främsta utdelningsaktie. Men nu när avyttringarna är klara kan man fråga sig vad det ska bli av med Tele2 framöver, skriver DI:s Richard Bråse i en analys. (DI)


ÅRETS SUCCE-IPO. När riskkapitalbolaget Altor tar Ctek till börsen blir familjen Douglas investmentbolag ny huvudägare, som i sin tur bäddar för att Ctek kan bli årets stora succénotering, enligt en analys. (DI)


SECTRA-FNATT. Medicinteknik- och cybersäkerhetsbolaget Sectra fortsätter att imponera och gör det mesta rätt. Aktiens problem, däremot, är den rejält tilltagna värderingen med ett stundande tresiffrigt p/e-tal, skriver Di:s Johan Wendel i en analys. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?