1515
Annons
SCANDIC HOTELS: SER FÖRBÄTTRING DAG FÖR DAG - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter en tung vinter är Scandic Hotels nu inne i en sommar som ser betydligt ljusare ut, även jämfört med förra året.

Det säger Scandic Hotels vd Jens Mathiesen till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi har sett att ju närmare sommaren och semesterperioden vi har kommit desto högre beläggning. Vi har en stark förbättring, jag vill nästan säga dag för dag och vecka för vecka. Det ser vi också när vi tittar på förväntningarna för juli", säger han

Den stora skillnaden jämfört med förra året är storstäderna, där läget förbättrats för bolaget tack vare minskade restriktioner.

"Storstäderna låg mellan 20-27 procents beläggning förra året, i år kanske det blir runt 40. Inte riktigt en fördubbling men nästan", säger Jens Mathiesen.

När semesterperioden är över hoppas Scandic på att affärsresandet ska ta vid.

"I fjol hade vi mycket restriktioner på möten, de har lättat på i stort sett alla marknader nu. Därför har vi stora förhoppningar på mötessegmentet. Jag kan inte spå för mycket, men jag känner mig säker på att det kommer att bli bättre än förra året", säger Jens Mathiesen.

Han framhåller samtidigt att mötesbokningar och gruppbokningar förvisso är högre än förra året, men fortsatt på låga nivåer.

För att nå tillbaka till läget före pandemin krävs dock internationella gäster, vilka Jens Mathiesen beskriver som grädden på moset.

"För att det verkligen ska ta fart handlar det om att flygtrafiken ska tillbaka till ett mer normalt läge", säger han.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?